Sfatul medicilor pentru tinerii părinți: Lăsați bebelușii să își sugă degetele

Sfat extrem de util al medicilor pentru tinerii părinți. Bebelușii voștri își sug degetele și vreți să îi dezobișnuiți de acest obicei? Cea mai mare greșeală. Nu încercați să îi opriți să facă acest lucru.

Ani intregi, pediatrii si psihologii au amendat suptul degetului sau atasamentul extrem fata de o jucarie, in cazul celor mici. Ambele actiuni fac insa parte din capacitatea innascuta a fiintei umane de autodisciplina, pe care incercam sa o invatam toata viata. Omul cauta, de fapt, calea de a se „aseza” pe o informatie ce ii este scrisa in gene. Totul, pentru a capata – si apoi creste – acea inteligenta emotionala de care succesul la varsta adulta este atat de strans legat.

De ce fac oamenii sex NOAPTEA?

Cea mai UȘOR DE MANIPULAT femeie, în funcție zodie. VEZI ce nativă este vizată

Cum îți poți curăța fața de coșuri în timp record folosind ingrediente naturale

Orice copil este hiperactiv si are nevoie de auto-disciplina. Suna imposibil la varste mici. Cui nu-i place sa vada un copil amabil, bine crecut, capabil sa intretina o conversatie? Uneori ramane un vis frumos. Insa exista un secret, ne spun psihologii: sa cultivam autodisciplina de la cel mai mici varste.

Foto: Pinterest.com

Autodisciplina e un proces care SE TERMINA la varsta adulta. Incepe insa cu suptul degetului sau molfaitul suzetei. „Au fost zeci de ani in care era amendat suptul degetului sau atasamentul copilului pentru o jucarie si o paturica, dar acela e felul in care copilul incearca in mod natural sa se calmeze”, spune Petruta Gheorghe, psiholog, conform ProTV.

Sa va opuneti atunci cand copilul isi suge degetul sau e nedezlipit de suzeta inseamna sa il privati de aceeasi liniste pe care i-ati da-o, ca mama…Pana la sapte ani un copil are nevoie de reguli. In acelasi timp cu autoritatea, insa, parintii trebuie sa ofere intelegere.

Regulile sunt excelente. Pedepsele, in schimb, doar intaresc comportamentul negativ al celui mic. „Noi, parintii trebuie sa suportam neplacerea de a spune nu, pentru ca e util cand un copil invata ca la magazin se cumpara bomboane si jucarii. Ii putem ajuta sa mentina o regula, nu cumparam jucarii, bomboane. De fiecare data, discutam despre asta inainte e sa intram in magazin, in felul acesta un copil stie la ce sa se astepte. „, mai spune psihologul.

Disciplina parintelui devine astfel disciplina copilului. Toti gresim. Copiii – cel mai putin. „Ai gresit, corectam si ramanem prieteni!” – vrea copilul sa auda de la parinte.

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro